Hur Du kan hjälpa

Det finns flera olika möjligheter för dig att stödja arbetet i Theodori. Behoven är enorma, och även en liten gåva gör stor skillnad!

Alla pengar du ger går direkt till arbetet i Theodori, om inte något annat anges. Klicka på rubrikerna för mer information.

Bli medlem

Att bli medlem ger inga som helst förpliktelser, utan du visar bara med ditt medlemsskap att du sympatiserar med vad vi gör.

Dessutom ger det möjligheten att kunna påverka vårt arbete med din röst, eftersom vi är en demokratisk förening med diskussionsmöjligheter och årsmöte.

Medlemskap kostar 125 kr/år, eller 199 kr för en familj/par. Då kan du påverka vår inriktning genom medlemsmötet, som är i april/maj varje år.

Om du skickar en gåva på 125 kr eller mer så kanske du lika gärna vill teckna dig som medlem, genom att meddela det på din gåva. Skriv ”bli medlem”, för du blir inte automatiskt medlem, bara om du skriver så.

Kontakta Kristofer på kassor@theodori.se

Sponsra ett skolbarn

Även barn som bor nära skolan kan ha svårt att komma iväg, eftersom föräldrarna själva måste betala skoluniform och sandaler. För endast 100 kr/år kan du stå för den kostnaden och hjälpa ett barn att få en utbildning.

Kontakta Torbjörn på info@theodori.se

Köp en sjukhusbehandling

Många fattiga kommer till sjukhuset på Theodori med svåra sjukdomar men utan pengar för att behandla dem. Behandlingarna som utgör skillnaden mellan liv och död är förvånansvärt billiga, och gör en sån enorm skillnad.

Bidra med 90 kr för en malariabehandling eller 525 kr för en sex månaders tuberkulosbehandling.

Kontakta Torbjörn på info@theodori.se eller sätt in pengarna direkt på vårt pg-konto 30 46 62-0.

Köp en handgjord korg

Santalerna omkring Theodori är mycket skickliga korgmakare och att få sålt en korg utgör en viktig extrainkomst. Vi tar varje år med ett antal korgar till Sverige som vi säljer här för 100-200 kr. Pengarna går dels till korgmakaren själv, dels till byn där hon bor som en del i det projekt vi utför tillsammans med TRDP. Du kan även sälja vidare korgar till dina vänner och bekanta.

Kontakta Torbjörn på info@theodori.se

Öppen gåva

Pengar som inte är öronmärkta är mycket viktiga för vår verksamhet. På så sätt kan vi snabbt ge till det område där det just då behövs som mest. Vi har också stort behov av regelbundna gåvor. Endast 50 kr/mån kan göra otroligt stor skillnad i Theodori, ja, det motsvarar 1/8 av en hel månadslön! Vi ser gärna att du som vill ge till föreningen, och som ger minst 125 kr, med den gåvan meddelar att du vill bli medlem! Vi vill gärna öka medlemsantalet med våra trogna gåvogivare! Fast du blir bara medlem om du uttrycker det vid gåvogivandet.

Kontakta Torbjörn på info@theodori.se eller sätt in pengarna direkt på vårt pg-konto 30 46 62-0

Köp ett gåvokort

Det eviga problemet med julklappar och födelsedagspresenter till den som redan har allt den behöver? I området kring Theodori finns det tiotusentals som saknar mycket. Köp ett presentkort på valfri summa och ge en uppskattad present som verkligen kommer till nytta!

Kontakta Hanna på fadder@theodori.se

Faddra en flicka på elevhemmet

På Bethel Girl’s Hostel bor ca 50 flickor i åldrarna 10-16 år, som med stöd från någon här i Sverige (eller Norge) får möjlighet att gå i skolan. Faddrarna betalar 200 kr/mån. Tre flickor saknar fadder, så vad väntar du på!

Kontakta Fredrik och Hanna på fadder@theodori.se

Faddra en lärare på skolan

Skolan med ca 450 elever är en friskola där fem lärare får statlig lön, men där sex lärare är helt beroende av våra pengar. Vi kan inte ge det som de är värda, än så länge, men om fler hjälper oss får de fortsatt en någorlunda lön! Du kan kanske vara fadder för 1/3 lärare, för 240 kr/mån?

Hjälp oss rädda sjukhuset

Har du ett företag och är intresserad av att bli partner i ett livsavgörande projekt? Theodorisjukhuset går på fälgarna och riskerar att stängas ner om inte ekonomisk hjälp kommer. Läs vidare här på hemsidan.

Kontakta Torbjörn på info@theodori.se 

 


pg-konto
30 46 62-0Kontaktuppgifter.html

Du kan påverka!